Contact & Join Touge

Hi Everyone,

If had anything to ask for, kindly contact Mr.Taka our editor at e-mail below. Don’t hesitate if wanna be together in our Touge Expedition. In Touge-G we are welcome anyone to be part of us in our touge activity. Every touge activity, sometimes,  there will be new faces come along with have passion of touge together.

With Touge-G, there is no battle of drive among each other. No Winner or No Loser. We had Joy, We Had Fun, but sometimes we had pain. Touge is risky driving hobby. There will be groups in our run. Group A will lead 1st pack. Driver who want to drive fast will be in Group A. While group B is medium fast and C for driver who just want to cruise. Take safety as priority even your adrenaline running high.

-> touge-g@live.com

Discussion

66 thoughts on “Contact & Join Touge

  1. mcm best je..mcmaner nk join..

    Posted by arifin@ipin | December 23, 2009, 23:07
    • nak join boleh la tanye aku cik ipin oii.. kat fbook je pon boleh.. lepas tu nnti bile ada mase free aku bawk ko merasa suasana nye.. ko boleh pilih, nak dok kat dalam Datsun 120Y ataw dlm Persona.. Nak Power Dok Dalam Datsun.. sbb kete tu power lebih sket..More feeling

      Posted by tougeg | December 23, 2009, 23:28
  2. wangan layan tak?..

    Posted by padil | January 23, 2010, 04:28
  3. bila nk layan touge ag?..nk join sama, leh?

    Posted by padil | January 23, 2010, 10:35
  4. salam..

    noobie on this touge thingyy.. but i’m highly interested in joining u guys playing around the curvy and bendy.. how often do you guys get down on the tarmac? i wish i could join you guys..

    Posted by ghost-r | March 2, 2010, 15:36
    • Salam Ghost-R,

      nice to know you. we go toge depend on time. usually on weekend and sometimes work night. For your information, there are 1 cruise on this saturday 6/march/2010. It will be from Gombak – sempah. Outsider newbie come to learn night touge on this night. If you able, pls contact us at our e-mail

      touge-g@live.com

      Posted by tougeg | March 4, 2010, 10:10
  5. nk join ble tp keta stendet katak je…

    Posted by mizta | March 22, 2010, 23:31
  6. gua dok area penang…..leh lu perkenalkan gua maner2 touge clan area penang nie……terima kasih…

    Posted by asphalt neko | June 14, 2010, 03:29
    • Asphalt! Penang arr.. alamak.. Touge-G group ni baru je kenal dunia touge setahun.. ape kate cube bertanyekan pada group Touge-R Sifu, Shalie namanye – http://touger.wordpress.com
      Dia dah lame gak berkecimpung dalam touge ni 5 Thn ++ gak la.. try tanye dia okay ;). Terima kasih juga melawat 🙂

      Posted by tougeg | June 14, 2010, 05:07
  7. mcmana nak join? ade kene bayar kelab keahlian ke?

    Posted by kerisperak | June 22, 2010, 17:19
  8. ha btul2 bayar kt aku…..
    fuhh….2 migu da leh tkar tien ni.
    so bile ko nk bayar? hahahaha

    Posted by mizta | June 25, 2010, 05:26
  9. salam..

    sebab ada Datsun tu..aku nak join buley…skang duk KKB…keta stended mended…..tq

    Posted by jak | July 3, 2010, 01:59
  10. salam…

    bro..aku nak join skali…dah ader datsun ni kurang malu skit..kete stended karat je….

    Posted by jak | July 3, 2010, 10:58
    • salam bro jak.. 🙂 nak join boleh je.. free leh mai gombak.. roger kitorang.. boleh kenal dgn bro 120y biru kat sini.. 🙂 karat ke stended blakang cite.. itu boleh bersuai kenal dgn mr jasril.. 120y dia dah buat gak arr.. rim dah masuk 15′ dgn tayar Sumo Tire Firenza. Engine dah tukar kepada Nissan A12GX, sudah dimasukkan Weber DCNF-40

      Posted by Touge-G | July 6, 2010, 04:45
  11. salam..ok beb..bole tahan jgak spec keta Datsun nihh..patut ler melekat je time koner…

    Posted by jak | July 9, 2010, 09:40
  12. nak join bleh? teringin jugak nak belajaq apa itu touge… betul ke sebutan ni?

    Posted by Akat | July 20, 2010, 18:04
    • betul la sebutan tersebut.. Qolkolah & idgham Ma’al Ghunnah kene pekat sket.. wahaha.. Sabtu malam Ahad ni…. 10PM Berkumpul dkt Shell Lepas Giant Bt Caves. Route panjang – Ulu Yam – batang kali – Awana Mamak – Bukit Tinggi – Sempah & Balik tido

      Posted by Touge-G | July 20, 2010, 21:13
    • opps.. teringin belajaq touge ye.. bukan Bro Akat ni lagi sifu pasal touge ke.. hhehehe…

      Posted by Touge-G | July 20, 2010, 23:24
  13. kekeke..tu org lama kt kansei tuuu..

    Posted by jak | July 22, 2010, 10:54
  14. aku nak join wei…. Huhu…. Yang pakai neo silver masa run batang kali genting sempah hr tu… Malam ni aku sampai. Huhu…

    Posted by rizal | July 24, 2010, 17:53
  15. salam…

    dah lama berkenan dengan aktiviti cenggini..haha
    boleh ke nak join??
    pakai kelisa biasa je..bising bunyi exhaust je lebih…boleh??
    teringin nak blajar skill2 touge..hehe

    Posted by am | July 27, 2010, 03:11
    • W’salam En.Am

      anda sudah berkenan.. jgn malu & jgn segan.. kitorang welkam kepada semua orang tak kesah baru ke lama,
      apa jenis kereta pon boleh layan touge ni, ape yg diperlukan owner kepada kereta tersebut dapat memahami perangai kereta tersebut..
      Skill touge pula bukan boleh diajar mcm tu je, ia lahir dgn sendrinya bila kite sudah dapat membiasakan diri & kereta di kawasan2 pergunungan. Apa yang diperlukan seorang guidecar di depan dan seorang co-pilot(member) di sebelah untuk membantu. Sekirannya rasa tidak mampu / susah untuk mengekori guidecar, anda tak perlu rasa tertekan & ingin push kerana itu akan membawa kepada musibah di touge.
      Anda ada facebook? anda boleh search Touge-G. Join Group dan boleh la add Takashi Fujiwara

      Posted by Touge-G | July 27, 2010, 04:43
      • t.kasih…..saya dah join touge g kat fb….
        saya ni duduk area melawati…kira2 tengah2 antara gombak dan ampang…:)so ble next event…kalau ape2 hal nak contact sape?

        Posted by am | July 27, 2010, 04:58
  16. Next event tu belom tentunya bila lagi.. takde la tiap2 minggu diadakan, tp kalau run biasa kadang ada la.. bergantung pada kelapangan member2.
    Jalan biasanye dari Gombak bt 12 ke Sempah dan kemudiannya akan naik ke awana untuk minum2 sket sambil borak, then turun balik ke sempah untuk session downhill practice / cruise biasa. Taka is contact person..

    Posted by Touge-G | July 27, 2010, 05:14
  17. how do i join this group..please do let me know ya..thanks..

    Posted by Manveen | September 15, 2010, 22:10
  18. Love to join u guys sometimes lol….but aku duk kuantan…if ada kesempatan,love nak cruise ngan korang…

    Posted by Kamarul a.k.a Shame5 | October 19, 2010, 19:05
  19. salam cik editor…hurm…cmne nak ckp ek…plan nak join ur group..sbb every night lepas habis berniaga..selalu plan nak tauge sesorang ke sempah then downhill lalu ulu yam..tapi selalu plan cancel sbb xde kaki..(klu ade pun byk dah kawin so..kene gari)..keke..bleh saya tau next event u biler…anything klu bleh..plz sesangat email i k…giler sangap ni…sangap nak layan corner..

    Posted by hafetz @ fuselage | October 22, 2010, 02:51
  20. haha.. bro.. saya bukan cik la.. Sy Mr. :p
    huhu.. plan nk join eh 😉 kalau ada facebook boleh search Touge-G punya page kat sana. borak dulu ramai2 best sket ;0 then boleh capteh kat mamak sama2.
    erm.. kalau plan touge best layan ulu yam pastu turun kat sempah syiokk 😉

    Posted by Takashi The Editor | October 25, 2010, 21:42
  21. salam bro kancil bleh join x hehe. x ada kalender xtvt ke mana nak tau kot leh join naik sekali atas nun

    Posted by MrAlan | November 14, 2010, 23:42
  22. assalamualaikum 🙂

    sy imran, and bru je berjinak2 dgn motorsport ni, hehe. sy berminat nk join abg utk touge run, tp sy duduk jaoh dari gombak, kat setia alam (around shah alam). boleh join ke?

    Posted by mohammad imran | November 19, 2010, 04:50
  23. mmg dah add pon, hehe 🙂

    hmm, abg ade tak sesiapa member di shah alam yg tau jln ke ampang/genting/ mana2 tmpt yg korang nk buat touge run nnt? sbb sy tak tau jln sgt, hehe. korang pnye next touge run bile ek?

    Posted by mohammad imran | November 21, 2010, 18:17
  24. you guys seem very fun,can i join??how to join??

    Posted by Jo | December 11, 2010, 02:21
  25. hi Jo.. Thanks ya for visit our page. for your information, this group doesnt need any registration sheet or else to join. we do accepted all people who’s like to have fun and passionn with driving. in our believe, touge is not a race or something illegal for drive. Its just a same interest and hobby among us. I had added you in facebook, once you approve i will add you to Touge chat group in facebook. There are some members are friendly. Thanks again

    Posted by Takashi The Editor | December 12, 2010, 02:26
  26. cool,bro,ya agree with you,touge is just a hobby,not racing,it is just going fast in those winding corners.

    Posted by Jo | December 13, 2010, 02:48
  27. Salam to all……newbie here, actually interested nk join, bila ye your next TT@ minum2 session? Sy duduk di pandan perdana…….

    Posted by Nelly | April 19, 2011, 17:03
  28. nk join gak en azam

    Posted by nash | May 4, 2011, 17:44
  29. salam admin,
    selepas melihat beberapa video di youtube dan membaca aktiviti2 group ni….
    hati rasa tertawan nak belajar skill2 touge ni….hehehehe
    so adakiranya sudi mngajar hamba yg baru jinak2 dalam dunia permotoran ini….

    Posted by alongN9 | June 7, 2011, 12:04
  30. salam bro,saya dok kt area ulu kelang,nak join bole tp akaun fb guna awek sy punya bleh..huhuhu..akaun sendiri xda..

    Posted by taza | July 6, 2011, 22:15
  31. Salamm.. Aku tgok video korang asyik2 genting sempah ja..
    Mai la layan Teluk Bahang-Balik Pulau lak…. Mai ramai2 baru best… Haha..

    Posted by Asyraf Ahmad | July 7, 2011, 04:26
    • 🙂 takat ni ada lah sorang dua dah pe kesana, susah nak gather ramai shoot sana, penah plan sblm ni, tp blom jadi lagi.. aku sendiri pernah try sana. takat ni baru skali la, dapat plak time lepas hujan… aiyoo.. susahnya.. hehehe

      Posted by TakaFuji | July 7, 2011, 21:00
  32. salam… nama saya fadhli.. saya dari png…
    saya pown touge maniac gakk… hope TOUGE G leh dtg png lg…
    ni TEAM kami MBC Motorsports visit us at our FB n leave commentz…
    so leh la kita merapatkn lg silaturrahim.. hope u guys can join us touge in png….

    Posted by Prince Touge | August 11, 2011, 00:05
    • Hai Fadhli.. w’salam diucapkan.. wee.. Touge Maniac ye. sy takde la maniac sgt.. just suke follow rakan pi touge je la ni.. lebih pada shoot+record+writing je. bila ye dalam bulan 3 dulu ada pi sana.. tp saya sorang je lah.. ada kenduri saudara di Kedah, tgh malam sume dah pi tido, saje menggatalkan diri pi Penang. Berbekalkan dgn GPS, menuju ke Teluk Bahang melalui Jalan corner2 dkt Feringhi.. pehh.. best jugakk.. mmg terbaik la :).. sampai pula dekat dam, tgh jalan, alamak, basah2 plak, tp alang dah sampai, test aja jalan tu.. ngeri gak mendai mula asik understeer je manjang,, haha.. dah la jalan dia kecik je ^.^.. allrite.. ape2 facebook saya dah add.. boleh la lepas ni contact2 kt sana, nk invite masuk dalam touge group 🙂

      Posted by TakaFuji | August 11, 2011, 04:21
  33. roger that. . habeh kalu ada run camana nk dapat info??

    Posted by areez | October 11, 2011, 15:57
  34. sudah mau join grup. . ayuh kite taugey. . .

    Posted by areez | October 12, 2011, 13:08
  35. hye all
    i’m noob wit diz touge..do u know someone in perak/ipoh area?
    so,i can learn more bout it..
    n how i can be a touge-g member?

    Posted by chee pau kai | February 20, 2012, 17:28
  36. bey bro i just wanna ask is there any other up coming event at bukit putus? legal one hahah

    Posted by Apiz | March 21, 2012, 14:07

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Archives

Current View

  • 81,174 viewer

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Author

%d bloggers like this: